Start > Service & tjänster > Mat- och dryckaktiviteter

Mat- och dryckaktiviteter

Äta med pinnar

Många skulle kalla det en utmaning att äta mat med pinnar och det är verkligen en konst för sig. Det är inte så lätt men väldigt roligt och kul att lära sig.

Rekommenderas att börja med vårrulle som anses vara lite lättare att äta med pinnar och sedan avsluta med cashewnötterna som är väldigt svårhanterade med pinnar. Det passar perfekt med Tsing Tao (som är ett kinesiskt lättdrucket öl) till maten.

Kinainspirerad middag

Traditionell mat från Kina serverat på Lazy Susan (snurrande bordsskiva), väldigt häftigt och väldigt gott. Det är ett bra tillfälle att testa på sina kunskaper att äta med pinnar eller kanske lära sig.

Några exempel på goda kinesiska rätter är krispig anka med hoisinsås och mandarinkaka, pankopanerad räkboll med sesamdipp eller varför inte choklad- och jordnötsbar med hallon- och pepparsorbet.

Whiskeyprovning

Whiskeyprovning kan vara kul och intressant om man är intresserad. Det finns många saker som kan förklaras t.ex.

  • Varifrån kommer whiskyn?
  • Hur tillverkas det och lagras?
  • Vilka olika sorters whisky finns det och vad är skillnaden mellan dem?

Champagneprovning

Man kan även testa på att prova champagne. Det är inte alltid så lätt att veta vad som är riktig champagne, låt ett proffs komma och lära er skillnaden mellan bubbel och bubbel.

Ölprovning

Det finns väldigt många olika slagas öl och har man det intresset är ölprovning helt perfekt. Hur många ölsorter finns det och vad är skillnaden? Hur tillverkas öl? Lått ett proffs få lära dig mer.

Choklad- och avecprovning

En fantastisk kombination är en god avec och choklad till. En bra aktivitet att avsluta kvällen med som brukar bli lyckad. Under ledning av ett proffs blir det en lärorik och minnesvärd kväll.


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar