Start > Service & tjänster > Mat och Dryck

Mat och Dryck

Det är mycket viktigt att gästerna gillar maten och känner sig mätta och belåtna. Maten måste naturligtvis vara färsk och av hög kvalité även om det gäller vanlig husmanskost eller något lite mera exotiskt. En egen vinkällare är att rekommendera på en bra konferensanläggning för att få det där lilla extra.

Det brukar vara väldigt uppskattat med mat- eller dryckprovningar av olika slag. Det är ett utmärkt tillfälle för deltagarna att lära känna varandra bättre och göra något roligt och intressant tillsammans. Alla kan gå ifrån konferensen och känna sig som till exempel vinexperter.

Äta

För att det ska bli en bra måltid är det viktigt att maten är snyggt upplagt på talriken och vällagad. Det bör finnas vegetariska alternativ på bordet för dem som föredrar de. Självklart ska det finnas en salladsbuffé med fräscha grönsaker.

Gästerna bör inte behöva vänta på maten någon längre tid då det är mycket som ska hinnas med under konferensen.

Matsalen bör ligga nära konferenslokalerna samt kännas trevlig och fin för att gästerna ska känna sig bekväma då de äter, många fönster brukar göra sig bra. En bar dit gästerna kan gå mellan måltiderna eller på kvällen och köpa sig en kall öl är ett måste.

Frukost - Lunch - Middag

  • Frukost - Det viktigaste målet på dagen sägs vara frukosten och därför bjuds det på många olika varianter av frukost, allt för att det ska finnas något för alla personer på konferensen. Buffen på frukosten ska vara något som lockar, vilket medför att det är lättare för alla konferensdeltagare att ta sig upp på morgonen.
  • Lunch - För att gästerna själva ska kunna välja hur mycket och vad de vill ha till lunch så brukar en lunchbuffe vara ett mycket bra och uppskattat variant.
  • Middag - Vanligast för en middag är att det serversas en 3-rätters middag, gärna med något vin eller likande till.
Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar